Pers

Persbericht 7 oktober 2018

= = BEGIN PERSBERICHT = =

Antwerpen trapt ondernemend academiejaar af
met de ENTREPRENEURIAL KICKOFF.

 

ANTWERPEN –  Op dinsdag 9 oktober wordt in Antwerpen het startschot gegeven van een nieuw ondernemend academiejaar. Tijdens de 'Entrepreneurial Kickoff' ontdekken 750 jongeren, docenten en jeugdwerkers wat Antwerpen jonge ondernemers te bieden heeft. MNM brengt met ‘Generation M’ live verslag uit vanop de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. De Kickoff is een initiatief van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE.

Al enkele jaren bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en de ondernemersorganisatie VOKA Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hun krachten onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’, om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap. De Entrepreneurial Kickoff is hét startevent van het ondernemend academiejaar. “Op de Kickoff wordt heel duidelijk hoe sterk ondernemerschap leeft bij jongeren en tot welke verscheidenheid aan ondernemingen dit kan leiden,” zegt Caroline Bastiaens, schepen van economie. “Dankzij TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’ vinden jonge ondernemers sneller hun weg naar het ondernemerschap, wat de Antwerpse economie alleen maar ten goede komt.”

De Entrepreneurial Kickoff is het platform voor alle Antwerpse jongeren met ondernemerszin. “Het uitgebreide programma van dit event laat jongeren en professionals kiezen uit een aanbod van 13 workshops gaande van digitale marketing, intellectueel eigendom tot sociaal ondernemerschap. Ook ervaringsdeskundigen krijgen een podium om hun ervaringen over falen en ondernemerschap te delen”, legt Koen Kennis, schepen van middenstand, uit. “Via deze workshops willen we alle jongeren aanmoedigen om met een idee, project of ondernemersdroom concreet aan de slag te gaan.” De Kickoff eindigt met een groots netwerkmoment, waarop tal van dienstverleners en de promotoren van TAKEOFFANTWERP_ ALLIANCE aanwezig zijn om vragen van jonge ondernemers op te vangen. Bovendien krijgen jonge ondernemers de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE: een unieke samenwerking
TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar Antwerpse studenten ondernemingszin komen tanken. Met bijkomende steun schakelde deze werking nog een versnelling hoger en richt men zich voortaan op alle jongeren in de stad Antwerpen. Hiervoor werd 500.000 euro voorzien waarvan EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) 40%, Vlaanderen 30% en de lokale partners ook 30% cofinancieren.

 
“Door samen te werken over instellingen en opleidingen heen, stimuleren we interdisciplinariteit en innovatie als motor voor ondernemerschap”, zegt Robert Voorhamme, voorzitter van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen. “Tegelijkertijd merken we dat de interactie van het hoger onderwijs, de stad, het bedrijfsleven via VOKA en geïnspireerd door jongeren (BAAS) en studenten via de ondernemende studentenorganisatie SINC, een krachtige en effectieve mix is”.

 

= = EINDE PERSBERICHT = =

 PRAKTISCH

AP Campus Spoor Noord – Noorderplaats, Dinsdag 9 oktober 2018, 18u00 – 23u00

(Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen - ingang via Ellermanstraat)

Toegang: Gratis, wel vooraf inschrijven via website

www.entrepreneurialkickoff.be

Facebook: https://www.facebook.com/events/577828809301612/

TIMING PERS // dinsdag 9 oktober 2017

19u00: FOTOMOMENT start rondleiding officials (o.a. schepen Koen Kennis) langs verscheidene jonge start-ups

20u00: slotshow gepresenteerd door Tom De Cock

21u30: showcase met verscheidene starters en dienstverleners & live-uitzending MNM

PERSCONTACT
Mathias Mallentjer

E : mathias@productionoffice.be

M : +32(0)484/157.537
Interviews kunnen vooraf aangevraagd worden

Noot voor de redactie: TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking tussen stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, KDG Hogeschool, Universiteit Antwerpen, KAVKA, SINC & VOKA. Met de steun van EFRO en VLAIO.

 

Entrepreneurial Kickoff

8 oktober 2019

18u00 - 23u00

Karel de Grote Hogeschool

Campus Zuid

Brusselstraat 45, 2018 Antwerp

Bereikbaarheid

TOA_logoneg.png
  • Facebook TAKEOFFANTWERP
  • YouTube TAKEOFFANTWERP

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE zet de komende jaren in op de verankering van ondernemingszin en ondernemerschap binnen de werking van de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen en het brede jeugdwerk. Expertise, connectie en ondersteuning zijn de acties waarmee de Antwerpse jongeren en studenten entrepreneurship zullen ontdekken.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking tussen stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Universiteit Antwerpen, BAAS, SINC & VOKA. Met de steun van EFRO en VLAIO.
 

© 2019 door TAKEOFFANTWERP.