top of page

NIEUWS.

Netwerktips
Als (startende) ondernemer is een netwerk erg belangrijk, want ondernemen doe je niet alleen! Als organisatie zetten wij ons in om ondernemers samen te brengen en delen we graag onze tips voor het uitbouwen van jouw netwerk. Online netwerkmomenten zijn niet meer weg te denken uit deze tijden en ook die bijeenkomsten zijn ideaal om onze tips uit te testen.


  1. Wees actief. Gebruik het netwerkmoment ten volle. Leg op voorhand vast wat je eruit wil halen en volg dat doel. Als het kan, ga dan na wie er aanwezig zal zijn en bepaald met wie je wil spreken. Oefenen je pitch zodat je jezelf en jouw onderneming vlot en duidelijk kan voorstellen.

  2. Houd je LinkedIn up-to-date. LinkedIn is een belangrijk platform om professionele contacten te onderhouden. Dat is altijd zo geweest, maar sinds de coronacrisis is het nog belangrijker om een online aanwezigheid te hebben. Zorg ervoor dat je contactgegevens makkelijk terug te vinden zijn zodat geïnteresseerden je kunnen bereiken.  

  3. Gebruik (digitale) visitekaartjes. Zorg ervoor dat je verzorgde visitekaartjes op zak hebt als je op een offline event bent. Zo kan je altijd iets achterlaten na een interessant gesprek. In deze digitale tijden maken mensen vaker gebruik van LinkedIn in plaats van een fysiek kaartje. Aarzel dus niet om naar iemands profiel te vragen, ook op een digitaal netwerkmoment.

  4. Geef en neem. Ga naar een netwerkmoment met het idee om jouw kennis en connecties te delen zonder er meteen iets voor in ruil te verwachten. Zo bouw je een netwerk op waar je later op kan terugvallen. ‘Give without remembering, receive without forgetting.’

  5. Verzilver het eerste contact. Als je na een ontmoeting niets doet met verworven contacten, zal netwerken niet veel opleveren. Stuur een bedanking na een aangenaam gesprek en kom beloftes na die je hebt gemaakt. Dat zorgt ervoor dat mensen je in de toekomst zullen herinneren.


Klaar om deze tips toe te passen in de praktijk? Hou websites zoals Eventbrite in de gaten of sluit je aan bij interessante communities zoals Jong Voka en ga netwerken. Veel succes!
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page