top of page

NIEUWS.

Stage lopen bij een start-up
Heel wat studenten moeten tijdens hun studie op zoek naar een stageplek. Opties zijn er bij hopen, maar wist je dat je ook stage kan doen bij een start-up? Straffer nog: als student-ondernemer kan je zelfs stage lopen bij je eigen bedrijf! We gingen op zoek naar iemand die ervoor koos om werkervaring op te doen bij een bruisende start-up, vroegen wat haar over de streep trok om daarvoor te kiezen en hoe het juist zit met haar eigen ambities.

Jolien Pollet (21) is pas afgestudeerd in de richting Cross Media Management aan de Karel de Grote Hogeschool. Ze schrijft graag, duikt regelmatig in een goed boek, maar heeft vooral een passie voor everything digital. Tijdens de coronacrisis besloot Jolien om niet bij de pakken te blijven zitten en bood ze zich aan voor een zomerstage bij Helpper, een Antwerpse start-up die personen die hulp zoeken voor dagdagelijkse taken via een online platform in contact brengt met hulpvaardige mensen uit hun buurt.

Je hebt ervoor gekozen om stage te lopen bij Helpper. Hoe ben je daar terechtgekomen en waarom heb je hen gekozen?

Jolien: “Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen bij eerder traditionele bedrijven. Nu ik het studentenleven achter mij laat, wilde ik nog één extra ervaring om mij een laatste push in het werkveld te geven. Zo begon mijn zoektocht naar een zomerstage. Lang duurde die niet, want een oud-docente kwam al snel als een engeltje uit de lucht vallen.”

“Elly Cools, head of marketing bij Helpper, zocht een stagiaire om een paar weken het marketingteam te ondersteunen. Ik begon onmiddellijk met het typen van een motivatiebrief. Wat me zo aanspreekt aan Helpper, is hun missie. Het is een platform dat een enorm mooie dienst aanbiedt, en dat maakte dat ik meteen zin had om erin te vliegen. Een marketing-ervaring in een supertof en innovatief bedrijf? Don’t mind if I do.

Wat trekt je dan net aan in de start-up cultuur?

“De teamspirit. Elke dag gaat iedereen tot het uiterste, met volle motivatie. Dat mis je vaak bij ‘grotere’ bedrijven. De sfeer speelt toch een grote factor in het bepalen van de work drive in een bedrijf. Ik heb me nog geen moment gedemotiveerd gevoeld.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit tijdens deze moeilijk tijden? 

“Jammer genoeg start ik aan mijn werkdag beneden in mijn woonkamer (damn you, coronavirus!). De trip naar kantoor en een goede coffeeklatsch behoren dus niet tot mijn werkdag. De rest gelukkig wel! Geen twee dagen zijn dezelfde, want mijn takenpakket bij Helpper is enorm breed. Dat gaat van taken rond Google Ads tot het maken van verschillende content zoals blogs en video.”

“Daarnaast heb ik regelmatig meetings zoals onze dagelijkse afstemming binnen het marketingteam en de wekelijkse teammeeting, waar gelukkig ook wat ruimte is om bij te babbelen. En als de opportuniteit zich voordoet, doe ik al eens mee of aan een brainstorm.”

Heb je zelf ambities om te ondernemen?

“Als er iets is dat ik geleerd heb over ondernemen, is het dat het allesbehalve makkelijk is. Toch zit er ergens in mij nog steeds een ondernemer met frisse ideeën die niet kan wachten om naar boven te komen. Helaas zal die nog eventjes geduld moeten hebben, want ik wil eerst nog wat werkervaring opdoen en connecties leggen. Daarna wil ik eventueel wel starten in bijberoep, en daarna …? Wie weet! Misschien zie je me tegen dan wel aankloppen bij Startit.”

Merk je een verschil tussen jouw ervaring bij een start-up en die van je medestudenten die bij meer traditionele bedrijven stage lopen? 

“Enorm! Daarvoor hoef ik niet eens naar medestudenten kijken. De drie stages die ik heb gelopen waren heel verschillend. Als je kijkt naar de werksfeer, dan overtreft mijn stage bij Helpper alles. Zoals ik al zei doet iedereen er alles aan om Helpper naar de top te brengen.

Don’t get me wrong, mijn stages bij de meer traditionele bedrijven waren niet minder interessant. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de start-upcultuur.”

Zou je andere studenten aanraden om zo’n onconventionele stageplek te zoeken? 

Without a doubt. Als je de kans krijgt om verschillende stages te lopen, zou ik aanraden om er eentje te zoeken bij een traditioneler bedrijf en eentje bij een start-up. Zo kan je zelf aanvoelen wat je beter ligt. Heb je maar één stage? F*** it, ga dan gewoon op zoek naar een toffe start-up. Daar ga je het meest bijleren, krijg je de interessantste taken én ben je veel sterker gemotiveerd.”

Werken voor of stage lopen bij een start-up is niet voor iedereen weggelegd. Welke kwaliteiten zijn volgens jou belangrijk om mee te draaien in zo’n cultuur? 

“Ik heb al een paar keer gezegd dat werken voor een start-up een echte must is, maar het is inderdaad niet voor iedereen weggelegd. De juiste mindset is hét geheim om succesvol mee te draaien in een start-up. Motivatie, teamspirit en een stevige drijfveer zijn de ingrediënten. Als je denkt dat je dat in je hebt, kan ik het alleen maar aanraden!”

-------------------------

Helpper 

Thuishulp. Voor buren, door buren.

www.helpper.be1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page