PROGRAMMA

18u00 - 18u30 | REGISTRATIE

18u30 - 19u30 | SESSIES

20u00 - 21u30 | SLOTSHOW

21u30 - 23u00 | SHOWCASE

Voor elke deelnemer is er een geschikte sessie.

Kies zelf een sessie naar keuze uit onderstaand aanbod (aan te geven bij registratie).

18u30 - 19u30

SESSIES

 

BAAS PRAAT: Over Duurzaam Ondernemen

Twee verhalen van afval tot onderneming

Voor deze BAAS PRAAT nodigen we 2 start-ups uit om hun verhaal te doen over duurzaam ondernemen met een focus op de probleemstelling, plan van aanpak en hoe dit wordt vertaald naar een volwaardige onderneming. Daarnaast zoemen we in op wat duurzaamheid nu net betekent voor hen en hoe dat doorgetrokken wordt binnen het bedrijf. Zit je zelf met een idee om te ondernemen en is duurzaamheid belangrijk voor jou? Laat je dan inspireren door deze twee duo's:

👉 Bao Living - Samen met projectontwikkelaars herdenken Axel en Benjamin de manier waarop appartementen worden gebouwd. SAM, is een modulaire oplossing die een badkamer, keuken en alle andere levensvoorzieningen noodzakelijk om comfortabel te leven bundelt.

👉 Redopapers - Gedreven door een passie voor vakmanschap, typografie en design gaan Tille en Linde op zoek naar manieren om van papieroverschotten unieke, handgemaakte producten te creëren.

Sprekers

Host

BAAS

INTELLECTUAL PROPERTY & ENTREPRENEURSHIP

Hoe bescherm ik mijn idee?

"Stel, je hebt een idee dat je wilt omzetten in een onderneming. Je vraagt je af hoe het zit met intellectuele eigendom. Wanneer is bescherming van een idee nodig / mogelijk? Wat moet je checken? Intellectuele Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals uitvindingen, muziek, merken, vormgeving, software, teksten en foto's. In deze sessie krijg je een overzicht van mogelijkheden om die te beschermen. Het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom zorgt voor actuele info en advies.

Sprekers

Host

Het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom

BAAS PRAAT: Sociaal Ondernemen

#hoedoeikdatdan #handenuitdemouwen #whatsnext

Inspiratie nodig voor je sociaal idee? Ondernemend met een hart voor je buurt of stad? Ontdek hoe ondernemen de brug kan zijn voor sociale vraagstukken

Katrin Van den Troost (Haven COOP, Kraakvers en Eco & Fair) neemt je mee doorheen deze workshop. Naast een nodige dosis inspiratie, gaan we zelf ook aan de slag. We vertrekken vanuit een nieuw BMC dat gemaakt is voor sociale ondernemers.


Sprekers

Host

BAAS

LET'S GO EUROPE

Ins & outs on international business

What opportunities does Europe offer to young entrepreneurs? During this session, you will gather information about European policies for entrepreneurship, possible fundings, combining your studies and entrepreneurial activities abroad, ... After that, a special guest will talk about experiences with expanding a business abroad.

Sprekers

Host

AP Hogeschool, Europe Enterprise Network

ZORG VOOR/IN ANTWERPEN

Uitdagingen voor de zorg

De zorg staat voor complexe uitdagingen. Interdisciplinaire samenwerking en kwaliteitsvolle zorg voor én met de patiënt spelen hierbij een sleutelrol. Tijdens deze sessie krijg je een overzicht van technologische en innovatieve technieken voor de zorg waarvoor samenwerking tussen verschillende disciplines noodzakelijk is. BlueHealth Innovation Center is toonaangevend in dit soort samenwerkingen realiseren, en delen enkele belangrijke voorbeelden en inzichten.

Sprekers

Host

AP Hogeschool & BlueHealth Innovation Center

CROWFUNDING: THE BASICS

Get funding for your project!

Financiering ophalen via crowdfunding iets voor jou? Dat ontdek je in deze sessie. We dompelen je onder in de crowdfundingbasics zodat je op het einde van de sessie weet hoe je zo'n campagne aanpakt.

Sprekers

Host

Voka KVKAW, KissKissBankBank

ONDERNEMEN IN EEN SMART CITY

ontdek je digitale mogelijkheden

Antwerpen is een Smart City maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe vind je jouw weg in deze digitale wereld vol innovatie en startups? Ontdek welke kansen jij kan grijpen om deze stad nog slimmer te maken. We laten je ook kennismaken met The Beacon en enkele startups.

Sprekers

Host

The Beacon

TRENDWATCHING - WORLD OS

De toekomst is wat we er van maken.

“Je verandert de wereld niet met cijfers en statistieken, maar wel met een aantrekkelijk en verbindend toekomstbeeld.

Lange vredesonderhandelingen tussen mens en planeet hebben het klimaatakkoord van Parijs opgeleverd in 2015. Vier jaar later lijkt klimaat een ideologische splijtzwam die de wereld verdeelt in twee kampen: ‘back to nature’ en ’tech will save us’.

Speciaal voor ondernemers, vernieuwers en wakkere burgers etaleer ik een nieuwe reeks toekomstperspectieven die mensen niet verdelen, maar juist verbinden rond de ecologische en mondiale uitdagingen waar we voor staan. Een genereus aantal inspirerende voorbeelden laat zien dat niet alleen technologie, maar ook psychologie en biologie heel wat mogelijkheden bieden om de wereld op een nieuwe leest te schoeien. In World OS wordt de wereld voorgesteld als een operating system. Technologische en sociale innovaties, ondernemerschap, stadsvernieuwing en industriebeleid bieden krachtige programma’s om ons richting een aantrekkelijke toekomst te loodsen.

Sprekers

Host

SINC

DESIGN THINKING

NOT for designers only

Design thinking is een tool om creativiteit te stimuleren, zelfs bruikbaar voor mensen die zich normaal niet zouden identificeren als 'creatief'. Tijdens deze sessie kom je erachter hoe het denkproces dat designers gebruiken om een probleem op te lossen ook andere toepassingen kan hebben.

Sprekers

Host

Verhaert

FAILING FORWARD

Ondernemen doe je met vallen en opstaan!

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

In deze sessie vertellen 2 jongen en dynamische ondernemers je zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

Sprekers

Host

Startups.be

FEMALE ENTREPRENEURSHIP

Women in business

Women in Business is often a 'Hot Topic' that we all experience - from news breaking headlines to motivational speeches and books. Women Empowerment is today a movement. Behind this movement there are many real life nuances, pressures, choices and decisions that are often overlooked. Today we have 5 diverse women - from career paths, family lives, upbringing and more. What ties them all together is actually the different choices that they have taken to define what success and women in business means to them. The panel will be rather different, the speakers each will raise a topic that they face or think about related to women in business and will discuss it with you. Get ready for a real life insight into how glass ceilings are being shattered along with some controversy and debate along the way!

Sprekers

Host

AISPI/EY

STUDEREN & ONDERNEMEN

Introductiesessie voor (toekomstige) student-ondernemers

Je studeert nog en je hebt nu al zin om als zelfstandige te starten? Dat kan perfect! Sinds 1 januari 2017 bestaat er een nieuw statuut specifiek voor student-ondernemers. Tijdens deze sessie kom je te weten hoe dit statuut sociaal en fiscaal in mekaar zit. We maken je wegwijs in de administratieve verplichtingen en je krijgt een overzicht van de verschillende steunmaatregelen. Achteraf kun je nog vragen stellen!

Sprekers

Host

SBB Accountants & Stad Antwerpen

INNOVATIE – COCREATIE – PROTOTYPING

De impact van cocreatie

Tijdens deze sessie vertelt ANTWERP. POWERED BY CREATIVES over het belang van innovatie en co-creatie aan de hand van een aantal best practices. Teun Habraken van Made maakt dit concreet en laat zien hoe je ook als student snel aan de slag kan met je eigen idee of ondernemersdroom. Een inspirerend verhaal dat ontstond na een feestje op het conservatorium in Antwerpen.

Sprekers

Host

Antwerp. Powered By Creatives.

20u00 - 21u30

SLOTSHOW

Hoe verliepen de workshops? Wie zijn die 'jonge ondernemers'? Wat valt er dit jaar in Antwerpen te beleven? Tijdens de slotshow worden deze vragen beantwoord. Gastheer Tom de Cock leidt alles in goede banen.


Met o.a. Prof. dr. Wouter Van Bockhaven van de Antwerp Management School over ecosystemen, Johannes Vermeire als Co-founder van de beloftevolle Antwerpse startup POM, Yindra Cockx, eigenaar van Maurice Brunchbar en ook Linde Luyten & Tille Lingier van REDO PAPERS.

21u30 - 23u00

SHOWCASE
 

Ontmoet veelbelovende start-ups in de Try-out Zone, ontdek het Antwerpse ondernemerslandschap en vraag ter plekke je statuut voor student-ondernemer aan.

Uiteraard is dit ook hét moment om andere entrepreneurial spirits te leren kennen!

Entrepreneurial Kickoff

8 oktober 2019

18u00 - 23u00

Karel de Grote Hogeschool

Campus Zuid

Brusselstraat 45, 2018 Antwerp

Bereikbaarheid

TOA_logoneg.png
  • Facebook TAKEOFFANTWERP
  • YouTube TAKEOFFANTWERP

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE zet de komende jaren in op de verankering van ondernemingszin en ondernemerschap binnen de werking van de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen en het brede jeugdwerk. Expertise, connectie en ondersteuning zijn de acties waarmee de Antwerpse jongeren en studenten entrepreneurship zullen ontdekken.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking tussen stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Universiteit Antwerpen, BAAS, SINC & VOKA. Met de steun van EFRO en VLAIO.
 

© 2019 door TAKEOFFANTWERP.