top of page

Isabelle Ulenaers

Zaakvoerder

HERSELF

Workshop:
Failing Forward
Man with Black Frame Glasses

Founder@ Natural SELF

Met een achtergrond als klinisch en bedrijfspsychologe, begint Isabelle aan een doctoraat over conflictmanagement in topteams. Alles in handen voor een succesvolle toekomst. Toch stapt ze in 2016 volledig uit haar comfortzone. Ze gooit al haar zekerheden over boord en start een nieuw leven als ondernemer.
Van 0 naar 100%
De energieke CEO’s die ze interviewt voor haar doctoraat, zijn de vonk naar het ondernemerschap.
De aanleiding voor deze sprong in het diepe is de fragile huid van haar dochter. Heel wat cosmetische producten zijn niet afdoend of geschikt voor dat fijne huidje met eczeem. Op de markt blijkt vooral veel aanbod met weinig toegevoegde waarde. Daarmee rijst de goesting bij Isabelle om zelf iets te ontwikkelen. Twee jaar intensief zoeken en testen met labo’s levert voor Isabelle de perfecte formule. SELF is geboren: een 100% natuurlijk én 100% vegan skincare voor de droge, gevoelige en probleemhuid. Boordenvol met actieve ingrediënten, een weldaad voor jeSELF.
Niet enkel het leven van Isabelle staat op z’n kop, maar ook dat van haar echtgenoot en dochter. Tussen de dozen gestapeld tot in de woonkamer zijn zij de supporters van het eerste uur. En het gaat goed: meer verkooppunten, internationale klanten waaronder een topbestelling uit de VS, een nominatie op de Pure Beauty Awards in Londen en heel wat persaandacht. Het wordt gezellig krap in huis en verdere professionalisering dringt zich op.


Tussen droom en realiteit staan heel wat obstakels. En die realiteit kan best hard zijn; ondernemen is niet voor watjes. Wie geïmponeerd raakt door de mooie auto of het grote huis van de ondernemende buren ziet vaak niet meer dat dit vooral het resultaat is van KEIhard werken. Dagen zwoegen, nachten wakker liggen, weekends en quality time opofferen om je zaak te laten slagen. No pain, no gain, maar een garantiecertificaat wordt niet meegeleverd. Ondernemen heeft een realiteit die niet altijd aan bod komt. Isabelle geeft ons een eerlijke kijk achter de schermen.

Meer info:
bottom of page